Thursday, 29 January 2015

Hadiah Plushie Untuk Sponsor

Salam, blogger sekalian. kemarin tak update sebab tengah siapkan hadiah untuk sponsor. Nak tahu apa, Sal buat "plushie monster". Ini adalah salah satu hadiah yang diberi sebagai hadiah "Giveaway". Jangan lupa join nanti tau. Mana la tahu, kot-kot dapat hadiah ni.

Jom kita lihat secara dekat, macam mana proses untuk buat "plushie monster" ini.



Mula-mula Sal lakarkan dahulu "monster" dan memilih warna yang sesuai. Sal memilih warna merah sebagai warna utama. Warna tambahan, menggunakan pensel warna pink dan satu lagi merah lembut(tak tahu nak tulis warna apa...hihihi


Selepas itu, kita potong kain mengikut lakaran. Inilah hasilnya selepas potong. Akhir sekali, Sal menjahit menggunakan tangan sahaja.


Tadaa..dah siap
Mr.Blind Monster


 Mr.Bean Monster

Jika ada yang ingin menempah:

Harga: RM 20 shj (1 unit)
Lakaran dan rekaaan boleh diubah mengikut pelanggan..
Boleh pm terus ke page Saljiah Craft.

Sekian Terima Kasih..

18 comments:

  1. Replies
    1. tq,sis =)
      dlm proses belajar lgi ni..hihi

      Delete
  2. Cantik! Nanti kalau zura ada tempahan tolong buatkan ya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq,zura =)
      jika berminat, boleh tempah melalui page fb: saljiah craft atau terus whatsapp sy:0148188020 (sal).

      Delete
  3. Alahai comelnya, rasa macam nak order satu ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq, awak =)
      jika berminat boleh tempah melalui fb: saljiah craft atau terus whatsapp sy :0148188020 (sal)

      Delete
  4. Comel sangat . Serious tak tipu . Hehe

    Btw BW sini and follow sini . Follow back yaaa :)
    http://ourlifestoly-bigsbunny.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. salam singgah. kemasnya jahitan! dlu saya pernah beli kat orang tapi jahitan tak kemas :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam,.
      terime kasih, kak =)
      masih belajar lagi ni..hihi

      Delete
  6. Kalau tambah untuk lekat kat cermin tu cantik juga tu Sal.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh, yg gantung kat cermin tu..
      hihi
      tq kak =)

      Delete
  7. Comelnya! Dua-dua akak suka :)

    ReplyDelete

Jom order

Name:
Email Address:
Handphone Number
Address
Item and Requests
Payment Options

Get your own free form like this one.